• logo
  • osnovna stranica
  • Municipal Court in Banovićima

    Go to main content
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Pravosnažna prvostepena presuda u postupku radi utvrđivanja nedostojnosti za nasljeđivanje.

    15.10.2024.

    Potvrđena prvostepena presuda Općinskog suda u Banovićima u pravnoj stvari tužiteljice Dž. B. protiv tuženih Đ.D., I.D., E.M., I.M., Z.D., H.M. radi utvrđivanja nedostojnosti za nasljeđivanje.

    Pravosnažna prvostepena presuda radi poništenja odluke o prijemu u radni odnos i ponovnog izbora kandidata

    15.10.2024.

    Potvrđena prvostepena presuda Općinskog suda u Banovićima u pravnoj stvari tužitelja J.E. protiv tužene Javna ustanova „Javna biblioteka“ Banovići radi poništenja odluke o prijemu u radni odnos i ponovnog izbora kandidata.

    Pravosnažna oslobađajuća presuda Općinskog suda u Banovićima zbog krivičnog djela Nasilničko ponašanje i Teška tjelesna ozljeda.

    06.09.2024.

    Kantonalni sud u Tuzli potvrdio je prvostepenu oslobađajuću presudu Općinskog suda u Banovićima u krivičnom predmetu protiv optuženih J.R. i S.O. zbog krivičnih djela -Nasilničko ponašanje- iz člana 362. stav 1. u vezi sa članom 31. Krivičnog zakona Federacije BiH i -Teška tjelesna ozljeda- iz člana 172. stav 1. u vezi sa članom 31. Krivičnog zakon Federacije BiH sve u vezi sa članom 54. Krivičnog zakona Federacije BiH.

    38 VIEWS

    Pravosnažna prvostepena presuda Općinskog suda u Banovićima u postupku radi naknade štete.

    06.09.2024.

    Potvrđena prvostepena presuda Općinskog suda u Banovićima u pravnoj stvari protiv Općine Banovići radi naknade štete.

    Pravosnažna osuđujuća presuda zbog krivičnog djela Nasilje u porodici.

    06.09.2024.

    Kantonalni sud u Tuzli potvrdio je prvostepenu osuđujuću presudu Općinskog suda u Banovićima u krivičnom predmetu protiv optužene M.R. kojom je oglašena krivom za krivično djelo -Nasilje u porodici- iz člana 222. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH.

    Optuženoj je potvrđena prvostepena izrečena uvjetna osuda kojom je utvrđena kazna zatvora u trajanju od 4 (četiri) mjeseca a koja se neće izvršiti ukoliko optužena u roku od 1 (jedne) godine ne počini novo krivično djelo. 

    Potvrđeno Rješenje u vezi primjene člana 114. stav 1. Zakona o radu

    06.06.2024.

    Drugostepenom odlukom Kantonalnog suda u Tuzli, potvrđeno Rješenje Općinskog suda u Banovićima u vezi primjene člana 114. stav 1. Zakona o radu („Službene novine FBiH“ broj 26/16,  89/18, 23/20)

    • 1 - 6 / 12
    • 1
    • 2